In 6 steden in NL organiseerden 400 jonge muziekliefhebbers dit najaar samen bijna 100 muziek events voor mensen die niet vanzelfsprekend toegang tot de dansvloer hebben.

MUSIC MOVES PERSPECTIVES

Van Movers tot ondernemers in de cultuursector. Van bijzondere doelgroepen tot onderwijsprofessionals en zorgmedewerkers. Music Moves verbindt honderden mensen met muziek, om letterlijk en figuurlijk dingen in beweging te zetten. Ontdek hoe deze movement jongeren stimuleert een impact op de maatschappij te maken en bij te dragen aan een inclusiever muziekaanbod.

JUDITH ROUWENHORST - Trajectbegeleider Surplus

Fav track: Jeremy - Pearl Jam

"De grootste meerwaarde van de Music Moves events vind ik dat onze mensen een feest hebben gehad zoals ze nog nooit eerder hebben gehad. Echt een speciale dag voor hen met artiesten van buitenaf en van onszelf! De verschillende dagbesteding- en woonlocaties waren allemaal op hetzelfde feest aanwezig. Waar er normaal gesproken een afstand is, was er nu verbinding."

DANO - Deelnemer Den Bosch

Fav track: Colors - Black Pumas

"Muziek is voor mij vrijheid en liefde voor alles en iedereen. Als een universele taal die ons allen verbindt. De rede dat ik meedoe met Music Moves is omdat ik het een geweldig initiatief vind. Met ons groepje hebben we een jamsessie georganiseerd voor dementerende ouderen, en wat me voor altijd bij zal blijven is de constante vreugde van iedereen."

BAS SCHREURS - MVO Manager Stichting FC Twente

Fav track: Slow Dancing in a Burning Room - John Mayer

"Muziek is net als voetbal, het heeft de kracht om saamhorigheid en verbroedering te realiseren in de samenleving. Met Music Moves wordt hier ook een bijdrage aan geleverd om dit te realiseren. Daarom bundelen wij de krachten vanuit FC Twente, scoren in de wijk met Music Moves."

FARAH - Deelnemer Amsterdam

"Van Music Moves heb ik geleerd dat ik met een idee, passie, lef en hard werken zo ver kan komen als ik wil. Ons evenement was voor nieuwe Nederlanders in Amsterdam Noord, we hebben hen met elkaar en de buurtbewoners verbonden d.m.v. eten, live-muziek en dans(workshops). Ik zal nooit vergeten met hoeveel overgave en energie iedereen de héle avond stond te springen, dansen en elkaar hierbij letterlijk in de handen sloot. Het was echt een avond van ons samen."

LOES NOLTEN (M I G I S I) - Music producer & voice actor

Fav track: London to LA - Swindle, Ash Riser

"Music Moves heeft mij letterlijk uit een isolement getrokken. De kracht zit hem in het samenkomen van like-minded people die doormiddel van hun talent een ander te willen helpen. Een win-win-WIN voor iedereen die meedoet. Voor mij betekende het weer onder de mensen komen, toffe optredens, geweldige samenwerkingen en ik heb de muziek mogen componeren voor de Deventer aftermovie een collab met Deventer-Dichter Luukse Dingen."

ARJAN ZEMANN - Directeur Mens & Maatschappij Saxion Hogeschool

Fav track: One - U2

"Het is de ambitie van Saxion Social Work om de wereld elke dag een klein beetje beter te maken. Dit is precies wat Music Moves ook ambieert waarbij muziek een perfect middel is dat mensen verbindt, enthousiasmeert en letterlijk en figuurlijk in beweging brengt. Een geweldig voorbeeld van een leuke manier om de wereld een klein beetje beter te maken."

KATHLEEN DENKERS - Locatiehoofd inloophuis Makom

Fav track: Take it on the chin - Mick Flannery

"Het event dat de Movers bij ons inloophuis hadden georganiseerd als onderdeel van Amsterdam Dance Event was echt een dag waarbij een ieder gelijk was. Er zijn niet zoveel momenten dat onze dakloze bezoekers samen feest aan het vieren zijn en dan nu ook nog eens samen met mensen met wie zij normaal niet snel contact hebben."