Post | September 2022 | Music Moves 2022 | 2 min read

Ambassadeur Loes: 'Music Moves heeft me over een drempel geholpen.'

Hoe Music Moves bijdraagt aan de Week Tegen De Eenzaamheid? Daarover gingen we in gesprek met Loes Nolten (@migisi), ambassadeur van Music Moves. Loes is naast trotse ambassadeur ook Music producer voor de media (commercials, film, docu’s), Voice-Actor en Music Academy Docent bij REDUCATIONS.


Welke rol speelt eenzaamheid in jouw leven?

Vanaf m’n 18e kreeg ik uit het niets paniekaanvallen met dissociatie (zonder logische aanleiding). Ik kreeg extreme angsten, vreselijke paniekgedachtes en durfde mijn huis niet meer uit. 16 jaar lang heb ik in schaamte, doodsangst en eenzaamheid gezeten. Er was niemand die mij begreep. De GGZ sloeg de plank volledig mis, ik ben door een hel gegaan en raakte zelfs arbeidsongeschikt.


Twee jaar geleden ben ik uit pure wanhoop Holistische Psychologie gaan studeren en heb ik mezelf kunnen diagnosticeren. Ik heb toen direct een revalidatietraject opgezet waar ik nog steeds mee bezig ben.


Op wat voor manier kan Music Moves bijdragen aan eenzaamheid?

Toen ik gevraagd werd om ambassadeur van Music Moves te worden, vond ik het een hele uitdaging. Toen begon ik namelijk net aan mijn revalidatietraject (C-PTSS) en kon amper naar de supermarkt. Ik zag Music Moves als een perfecte kans om exposure training te doen en weer onder de mensen te komen. Hoewel ik vorig jaar bij Music Moves niet elke meeting aanwezig kon zijn en soms op locatie een paniekaanval stond weg te puffen, was het zo fijn om weer onder de (creatieve) mensen te zijn. We hebben fantastische dingen gedaan en zoveel mensen blij kunnen maken met muziek.


Dit jaar ben ik weer ambassadeur en een stuk verder in m’n revalidatie. Daarom ga ik ook als coach aan de slag in m’n hometown Deventer.


Wat zou je mee willen geven aan mensen die zich eenzaam voelen? 

Je bent niet alleen. Ik weet hoe het is om je gevoel niet te kunnen verwoorden. Niet serieus genomen te worden en zo erg aan jezelf te twijfelen dat je het gaat geloven. Die interne stem. De schaamte en eenzaamheid. Het onbegrip. Je gunt het niemand, maar toch is het een universeel gevoel waar IEDER mens mee te maken heeft.


Jouw tip?

Zoek je spark. Hetgeen waar je hart van aangaat. Voor mij is dat o.a muziek maken, voor anderen is dit dansen of tekenen. Whatever it is. Als je er hyped van raakt, volg dat gevoel. Dat is je ticket uit de eenzaamheid hoe moeilijk je situatie er ook uit ziet.


Droom groot en zet vervolgens kleine haalbare stapjes. Doe elke dag 10% effort om dichterbij te komen. Follow your dreams, they know the way. ❤️


MDT 

Music Moves is een landelijk programma van MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd). MDT is een samenwerking van het Rijk met diverse non-profits en gemeenten met als doel om jongeren hun talent te ontwikkelen en zich in te zetten voor de maatschappij. In Deventer werkt Music Moves samen met Deventer Doet en hogeschool Saxion.


Wil jij meer weten over MDT? Check www.doemeemetmdt.nl

Share Post